Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Alkmaar

Snel online energie vergelijken in Alkmaar? Aan de hand van www.energiehunter.nl vergelijk je overzichtelijk alle interessante energieleveranciers. Je kunt denken aan Vattenfall en Oxxio. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Alkmaar voor jou de beste prijs heeft. Verder vind je op Energiehunter.nl bruikbare info over onderwerpen als stroomtarieven en salderen. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) november 2022€0,728
Gemiddelde stroomtarief (kWh) november 2022€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Alkmaar?

We zien meer en meer energieleveranciers in Alkmaar. Dat gaat van Powerpeers tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 45 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alkmaar is op dit moment? Voer vlug jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Alkmaar, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in onze vergelijker vind jij eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Alkmaar

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Diverse looptijden
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen november 2022)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Alkmaar heet Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Alkmaar valt in de gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Facts and figures Alkmaar

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Regionummer: 072
 • Aantal inwoners: 107615
 • Centrale postcode: 1801
 • Veel gezochte wijk: Zuid

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,728
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-alkmaar

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Alkmaar is dit gemiddeld zo’n 1.183 m3 en nog eens 2.609 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van elk contract zoek jij specificaties over soort energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Alkmaar, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.eneco.nl en www.unitedconsumers.com. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Alkmaar


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in november 2022 kan wel €325 korting realiseren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Alkmaar. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in november 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Alkmaar. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt je geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Denk aan Engie, Powerpeers en Huismerk energie. Daarnaast beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energieflex.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Alkmaar vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Alkmaar en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Alkmaar

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Alkmaar. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Alkmaar vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Alkmaar kennen we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827. In huizenbezitter in wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Pure Energie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente