Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Langedijk

Zonder problemen energie vergelijken in Langedijk? Aan de hand van deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld Pure Energie en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Langedijk de laagste prijs hanteert. Daarbij vergaar je op deze website nuttige informatie informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Langedijk (www.gemeentelangedijk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,728
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,239
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektraNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Langedijk?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Langedijk. Dit loopt van Delta tot en met Vattenfall, er is gewoon veel te kiezen. In augustus 2022 kun je kiezen uit circa 50 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Langedijk is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze tarievencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Langedijk, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties in de prijzenvergelijker detecteer jij probleemloos een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Langedijk

 • Vattenfall: Online grip op je kosten
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Energie van om de hoek
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Langedijk is Liander. Bovendien calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Langedijk vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Langedijk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Langedijk
 • (Regio) nummer: 0226
 • Inwoners: 27447
 • Postcode: 1722
 • Populaire wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,728
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-langedijk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Langedijk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.196 m3 en 2.827 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract tref jij info zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Langedijk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.nle.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Langedijk


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan in sommige gevallen wel €295 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Langedijk. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Langedijk. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Essent, Delta of Anode energie. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Langedijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Langedijk en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Langedijk

Bijna alle maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Langedijk. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Langedijk vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Langedijk bestaan er tegenwoordig allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1722. Wanneer je woont in wijk Wijk 00 kan je wellicht vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Powerpeers vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente