Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Drechterland

Snel energie vergelijken in Drechterland? Door gebruik te maken van deze website tref je moeiteloos alle bekende energieleveranciers als o.a. Pure Energie en Engie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Drechterland de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via de energievergelijker waardevolle info over items zoals energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Drechterland (www.drechterland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,739
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Drechterland?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Drechterland. Dat gaat van Delta tot Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 45 maatschappijen. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drechterland is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Drechterland, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool zoek je eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Drechterland

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2023)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder in Drechterland betreft Liander. Daarnaast heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Drechterland vinden we terug in gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Drechterland

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Drechterland
 • Netnummer: 0229
 • Aantal bewoners: 19400
 • Postcodegebied: 1697
 • Veel gezochte wijk: Hoogkarspel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,739
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-drechterland

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Drechterland gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.208 m3 plus 2.636 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk contract bekijk jij info als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Drechterland, en de eventuele korting. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Zoals www.greenchoice.nl en ook www.innovaenergie.nl. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Drechterland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan tot wel €280 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Drechterland. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Drechterland. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Essent, Powerpeers of natuurlijk HVC. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.huismerkenergie.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Drechterland vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Drechterland en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Drechterland

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Drechterland. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Drechterland vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Drechterland onderscheiden we verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1697. In de buurt van wijk Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Oxxio kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente