Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Koggenland

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Koggenland? Dankzij onze vergelijker check je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Koggenland de scherpste prijs kan bieden. Verder check je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,754
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn goede energieleveranciers in Koggenland?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Koggenland. Van NLE tot een speler als Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koggenland is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Koggenland, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Koggenland

 • Vattenfall: Hoge cashback
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2022)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Koggenland heet Liander. Bovendien heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Koggenland valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Koggenland

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Net) nummer: 0229
 • Inwoners: 22471
 • Postcode: 1652
 • Lokale wijk: Westerkoggenland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,754
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-koggenland

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Koggenland is dat gemiddeld 1.171 m3 en 2.772 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie je voorwaarden zoals soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Koggenland, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.essent.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Koggenland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan ruim €380 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Koggenland. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Koggenland. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Essent, Powerpeers of natuurlijk Main energie. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. De aanstaande leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.unitedconsumers.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Koggenland vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Koggenland en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Koggenland

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Koggenland. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Koggenland vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Koggenland bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1652. Wanneer je woont in wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je meer en meer financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over Budget Energie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente