Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Obdam

Eenvoudig energie vergelijken in Obdam? Via www.energiehunter.nl ontdek je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Delta en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Obdam de laagste prijs hanteert. Tevens check je op deze website praktische info over zaken als bijv. overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7533
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2144
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Obdam?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Obdam. Van GreenChoice tot en met Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In mei 2022 heb je de keuze uit zo’n 45 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Obdam voor jou is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Obdam, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de energievergelijker vind je probleemloos een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Obdam

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De producten van organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Obdam betreft Liander. Daarnaast heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Koggenland is ingedeeld in gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten over Obdam

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Net) nummer: 0226
 • Inwoners: 22471
 • Centrale postcode: 1713
 • Wijk: Westerkoggenland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7533
 • Stroomtarief kwh: €0,2144
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-obdam

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Obdam bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.183 m3 en 2.827 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle contracten lees je informatie met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Obdam, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl + www.anode.nl. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Obdam


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €335 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Obdam. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Obdam. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Powerpeers of natuurlijk Huismerk energie. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door Energiehunter.nl tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Obdam vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Obdam en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Obdam

Het gros van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Obdam. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Obdam vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Koggenland bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1704, 1713. Als bewoner van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je soms met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vattenfall pakketten.