Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hauwert

Snel online energie vergelijken in Hauwert? Aan de hand van www.energiehunter.nl ontdek je overzichtelijk alle relevante leveranciers zoals GreenChoice en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hauwert de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op onze website handige info over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7528
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2139
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Hauwert?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hauwert. Van Vandebron tot een speler als Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 55 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke energie-organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hauwert voor jou is? Voer vlug de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hauwert, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de Energiehunter bekijken jullie probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hauwert

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Ook flexibele prijzen
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Verschillende termijnen
 • Delta: Goede cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2022)

De producten van energieleveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hauwert betreft Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Medemblik valt onder gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Hauwert

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Net) nummer: 0229
 • Aantal bewoners: 43725
 • Hoofdpostcode: 1692
 • Populaire wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7528
 • Stroomtarief kwh: €0,2139
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-hauwert

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Hauwert ligt dit gemiddeld op 1.232 m3 en 2.690 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Vaak is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement achterhaal je gegevens aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Hauwert, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Bijv. www.vattenfall.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hauwert


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan wel €375 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hauwert. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hauwert. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde energie-organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Engie, Pure Energie of Qwint. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels Energiehunter.nl vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.huismerkenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hauwert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hauwert en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hauwert

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Hauwert. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Hauwert vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Medemblik bestaan er meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1691, 1692. Als inwoner van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je vaak extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Budget Energie.