Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwaagdijk-Oost

Eenvoudig energie vergelijken in Zwaagdijk-Oost? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Pure Energie & Vandebron. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zwaagdijk-Oost de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op deze website praktische informatie over zaken als gastarieven en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7523
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2134
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Zwaagdijk-Oost?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zwaagdijk-Oost. Dat loopt van NLE tot Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 55 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwaagdijk-Oost is? Voer gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Zwaagdijk-Oost, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de Energiehunter zoeken jullie simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zwaagdijk-Oost

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Scherpe welkomstkorting
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Goede cashback
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

De pakketten van energie-aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Zwaagdijk-Oost is Liander. Eveneens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Medemblik behoort tot gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Zwaagdijk-Oost

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • Netnummer: 0228
 • Inwoners: 43725
 • Postcodegebied: 1682
 • Lokale wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7523
 • Stroomtarief kwh: €0,2134
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-zwaagdijk-oost

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Zwaagdijk-Oost ligt dat gemiddeld op circa 1.171 m3 plus 2.827 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder contract zoek je data zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Zwaagdijk-Oost, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zwaagdijk-Oost


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan meer dan €300 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bieden wij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zwaagdijk-Oost. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zwaagdijk-Oost. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere Energiedirect, Powerpeers of Energie VanOns. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zwaagdijk-Oost vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zwaagdijk-Oost en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zwaagdijk-Oost

De meeste energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Zwaagdijk-Oost. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Zwaagdijk-Oost vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Medemblik bestaan er verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1681, 1682, 1683, 1684. In de buurt van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect.