Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Twisk

Snel energie vergelijken in Twisk? Met behulp van Energiehunter.nl vind je snel en simpel alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn GreenChoice & Budget Energie. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Twisk het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op deze pagina bruikbare info over thema’s als energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7520
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2131
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Twisk?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Twisk. Dit loopt van Pure Energie tot en met Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In oktober 2022 is het aanbod ongeveer 50 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Twisk is in oktober 2022? Geef eenvoudig jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Twisk, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de energievergelijker achterhaalt men moeiteloos een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Twisk

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De aansluitingen van maatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Twisk is Liander. Eveneens verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Medemblik vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten over Twisk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Regio) nummer: 0227
 • Aantal inwoners: 43725
 • Postcode: 1676
 • Lokale wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7520
 • Stroomtarief kwh: €0,2131
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-twisk

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Twisk ligt dit gemiddeld op 1.245 m3 en nog eens 2.744 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Van alle pakketten vind jij specificaties als soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Twisk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.pure-energie.nl en ook www.fenor.nl. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Twisk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €320 korting realiseren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Twisk. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Twisk. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe leverancier. Onder andere Energiedirect, GreenChoice of HVC. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Twisk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Twisk en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Twisk

Een groot deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Twisk. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Twisk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Medemblik bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1676. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Essent.