Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Opperdoes

Snel energie vergelijken in Opperdoes? Dankzij de Energiehunter vind je eenvoudig alle relevante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Vattenfall & Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Opperdoes het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op Energiehunter.nl waardevolle info over onderwerpen als gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7519
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2130
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Opperdoes?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Opperdoes. Dat gaat van NLE tot bijvoorbeeld Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 55 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opperdoes is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Opperdoes, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de vergelijkingstool vind je simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Opperdoes

 • Vattenfall: Blijven Loont-korting
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen oktober 2022)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Opperdoes heet Liander. Vervolgens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Medemblik vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Opperdoes

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Regio) nummer: 0227
 • Bewoners: 43725
 • Centrale postcode: 1674
 • Wijk: Wijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7519
 • Stroomtarief kwh: €0,2130
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-opperdoes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Opperdoes ligt dat gemiddeld op circa 1.232 m3 & 2.717 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder contract zoek jij details met betrekking tot soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Opperdoes, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. O.a. www.greenchoice.nl en www.innovaenergie.nl. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Opperdoes


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €345 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Opperdoes. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Opperdoes. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste aanbieder. Bedrijven als Essent, NLE + Huismerk energie. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vattenfall.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Opperdoes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Opperdoes en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Opperdoes

Veel aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Opperdoes. Echter is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Opperdoes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Medemblik bestaan er allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1674. Als bewoner van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook NLE overstappen.