Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zuidermeer

Snel energie vergelijken in Zuidermeer? Dankzij onze website tref je overzichtelijk alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Zuidermeer de beste deal heeft! Bovendien tref je via de Energiehunter nuttige info info over zaken zoals tarieven en vaste of variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7513
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2124
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Zuidermeer?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zuidermeer. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot een speler als Oxxio, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Liander. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuidermeer is in mei 2022? Geef hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zuidermeer, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool detecteer je simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zuidermeer

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Zuidermeer betreft Liander. Tevens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Koggenland maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten over Zuidermeer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • Netnummer: 0229
 • Bewoners: 22471
 • Postcodegebied: 1652
 • Populaire wijk: Westerkoggenland

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7513
 • Stroomtarief kwh: €0,2124
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-zuidermeer

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Zuidermeer ligt dat gemiddeld op circa 1.270 m3 plus 2.827 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten bekijk je informatie aangaande type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Zuidermeer, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.nle.nl + www.energieflex.nl. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zuidermeer


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €375 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zuidermeer. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zuidermeer. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Oxxio, Pure Energie en ook Main energie. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.cleanenergy.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zuidermeer vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zuidermeer en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zuidermeer

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Zuidermeer. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Zuidermeer vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Koggenland onderscheiden we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1652. In wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je soms met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Oxxio overstappen.