Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Spierdijk

Snel online energie vergelijken in Spierdijk? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers zoals GreenChoice & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Spierdijk prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s zoals energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7509
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2120
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Spierdijk?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Spierdijk. Van Budget Energie tot aanbieders zoals Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 60 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spierdijk is op dit moment? Voer moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Spierdijk, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker detecteer jij gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Spierdijk

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Vaste energieprijzen
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Goede cashback
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2022)

De condities van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Spierdijk heet Liander. Daarnaast verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Koggenland valt in de gasregio 1. Dat betekent een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten over Spierdijk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Regio) nummer: 0229
 • Aantal bewoners: 22471
 • Centrale postcode: 1642
 • Lokale wijk: Westerkoggenland

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7509
 • Stroomtarief kwh: €0,2120
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-spierdijk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Spierdijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.220 m3 en 2.717 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder contract vind je data m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Spierdijk, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.delta.nl of www.unitedconsumers.com. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Spierdijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €340 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Spierdijk. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Spierdijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de aankomende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Energiedirect, Powerpeers of natuurlijk Innova energie. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Spierdijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Spierdijk en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Spierdijk

Tal van energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Spierdijk. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Spierdijk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Koggenland zien we allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1641, 1642, 1643. Als inwoner van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Vattenfall overstappen.