Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Scharwoude

Snel energie vergelijken in Scharwoude? Met behulp van de energievergelijker tref je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Vattenfall en Vandebron. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Scharwoude de scherpste prijs kan bieden. Daarbij check je via de energievergelijker praktische info over thema’s zoals stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7505
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2116
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Scharwoude?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Scharwoude. Dit varieert van GreenChoice tot bijvoorbeeld Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 60 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scharwoude is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Scharwoude, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v jouw input in onze vergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Scharwoude

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2022)

De producten van aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder in Scharwoude heet Liander. Eveneens verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Koggenland maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Scharwoude

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Regio) nummer: 0229
 • Aantal inwoners: 22471
 • Hoofdpostcode: 1634
 • Wijk: Westerkoggenland

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7505
 • Stroomtarief kwh: €0,2116
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-scharwoude

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Scharwoude is dat gemiddeld 1.171 m3 & 2.609 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Doorgaans kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk je info met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Scharwoude, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.oxxio.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. De betreffende energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Scharwoude


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €320 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Scharwoude. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Scharwoude. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Vattenfall, Vandebron of natuurlijk Vrijopnaam. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.eneco.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Scharwoude vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Scharwoude en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Scharwoude

Het gros van de leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Scharwoude. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Scharwoude vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Koggenland zijn er diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1634. Als bewoner van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je soms relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Vandebron overstappen in mei 2022.