Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Avenhorn

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Avenhorn? Middels onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle grote energie aanbieders als bijv. Essent en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Avenhorn de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als verschillende aanbieders en de slimme meter. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7504
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2115
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Avenhorn?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Avenhorn. Dat loopt van Pure Energie tot bijvoorbeeld Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In mei 2022 kan je kiezen uit om en nabij 45 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Weten welke organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avenhorn is in mei 2022? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Avenhorn, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de tool bekijk je gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Avenhorn

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Goede korting

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van energie-organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Avenhorn is Liander. Ook hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar netwerk. Gemeente Koggenland vinden we terug in gasregio 1. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Avenhorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • Netnummer: 0229
 • Aantal inwoners: 22471
 • Centrale postcode: 1633
 • Populaire wijk: Westerkoggenland

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7504
 • Stroomtarief kwh: €0,2115
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-avenhorn

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Avenhorn ligt dat gemiddeld op circa 1.270 m3 en nog eens 2.582 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket bekijk jij info zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Avenhorn, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.eneco.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Avenhorn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan wel €335 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Avenhorn. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Avenhorn. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de aankomende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste energieleverancier. Zoals Engie, Pure Energie of natuurlijk Fenor. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.greenchoice.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Avenhorn vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Avenhorn en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Avenhorn

Veel leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Avenhorn. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Avenhorn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Koggenland zien we verscheidene plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1633. In de buurt van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Budget Energie overstappen in mei 2022.