Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudendijk

Snel energie vergelijken in Oudendijk? Geholpen door onze vergelijker ontdek je probleemloos alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Oudendijk de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op onze website uitgebreide info over zaken als o.a. de netbeheerder en slimme thermostaten. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7503
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2114
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Oudendijk?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oudendijk. Van Budget Energie tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2022 heb je de keuze uit zo’n 45 organisaties. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Weten welke energieleveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudendijk is voor jouw situatie? Vul hieronderjouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oudendijk, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oudendijk

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Scherpe welkomstkorting
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Online facturen bekijken

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2022)

De pakketten van energie-organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Oudendijk betreft Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Koggenland behoort tot gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Oudendijk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • Regionummer: 0229
 • Bewoners: 22471
 • Postcodegebied: 1631
 • Populaire wijk: Westerkoggenland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7503
 • Stroomtarief kwh: €0,2114
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-oudendijk

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Oudendijk ligt dat gemiddeld op circa 1.257 m3 en 2.827 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Vaak is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oudendijk, en de overstapbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Oudendijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €260 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oudendijk. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oudendijk. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem een nieuwe aanbieder. Zoals Vattenfall, Powerpeers + Vastelastenbond. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.oxxio.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oudendijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oudendijk en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Oudendijk

Bijna alle energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Oudendijk. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Oudendijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Koggenland kennen we allerlei projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1631. Wanneer je woont in wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je wellicht extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over GreenChoice overstappen in mei 2022.