Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schermerhorn

Gemakkelijk energie vergelijken in Schermerhorn? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Pure Energie en Engie. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Schermerhorn de beste deal heeft! Daarbij tref je via de energievergelijker waardevolle info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7506
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2117
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleverancier kiezen in Schermerhorn?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schermerhorn. Dat loopt van GreenChoice tot een speler als Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 50 aanbieders. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schermerhorn is? Geef hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Schermerhorn, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de tool checkt men moeiteloos een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Schermerhorn

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Schermerhorn heet Liander. Bovendien heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Alkmaar maakt deel uit van de gasregio 1. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Schermerhorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 072
 • Aantal bewoners: 107615
 • Postcodegebied: 1636
 • Populaire wijk: Zuid

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7506
 • Stroomtarief kwh: €0,2117
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-schermerhorn

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Schermerhorn is dit gemiddeld zo’n 1.183 m3 plus 2.636 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Van elk abonnement lees jij details over type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schermerhorn, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energiedirect.nl of energie.vanons.org. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Schermerhorn


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan tot wel €335 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schermerhorn. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Schermerhorn. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare maatschappij. Onder andere Vattenfall, Delta of Vastelastenbond. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Schermerhorn vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schermerhorn en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Schermerhorn

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Schermerhorn. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit Nederland”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Schermerhorn vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Alkmaar zijn er allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1636. In en rondom wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Powerpeers overstappen in oktober 2022.