Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ursem

Meteen energie vergelijken in Ursem? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl vergelijk je overzichtelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan NLE & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ursem het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op deze website handige info over thema’s zoals onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alkmaar (www.alkmaar.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7508
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2119
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Ursem?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ursem. Dat loopt van Delta tot en met Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 55 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ursem is voor jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ursem, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool bekijkt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ursem

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Scherpe cashback
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen oktober 2022)

Het aanbod van leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Ursem is Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Alkmaar valt in de gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Ursem

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • Regionummer: 072
 • Bewoners: 107615
 • Postcode: 1646
 • Lokale wijk: Zuid

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7508
 • Stroomtarief kwh: €0,2119
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-ursem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Ursem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.208 m3 & 2.690 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract zoek je info als soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Ursem, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.pure-energie.nl en ook www.vastelastenbond.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Ursem


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan ruim €250 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ursem. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ursem. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Eneco, Powerpeers + Allure energie. Daarnaast selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ursem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ursem en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Ursem

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Ursem. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ursem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Alkmaar zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1636, 1646. Als inwoner van wijk Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Essent overstappen.