Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ursem

Snel energie vergelijken in Ursem? Met behulp van onze website doorzoek je probleemloos alle interessante aanbieders als Powerpeers & Budget Energie. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Ursem de beste deal heeft! Tevens vergaar je op onze website belangrijke informatie over topics als energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7510
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2121
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ursem?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Ursem. Dat loopt van GreenChoice tot aanbieders zoals Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 50 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ursem is? Voer vlug de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Ursem, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de tool achterhalen jullie eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ursem

 • Vattenfall: Stroom en gas
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Meerdere contracten
 • Energiedirect.nl: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Goede klantenservice

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen mei 2022)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder in Ursem is Liander. Vervolgens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Koggenland hoort bij gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten over Ursem

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Net) nummer: 072
 • Aantal inwoners: 22471
 • Hoofdpostcode: 1645
 • Wijk: Westerkoggenland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7510
 • Stroomtarief kwh: €0,2121
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-ursem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Ursem ligt dat gemiddeld op circa 1.232 m3 en nog eens 2.744 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle abonnementen check jij details m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Ursem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.essent.nl en ook www.energieflex.nl. De door jou gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ursem


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €365 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ursem. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Ursem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt jouw gekozen energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare partij. Bijv. Vattenfall, NLE of natuurlijk Vrijopnaam. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ursem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ursem en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ursem

Bijna alle organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Ursem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ursem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Koggenland kennen we meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1645. Wanneer je woont in wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Eneco overstappen.