Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berkhout

Snel energie vergelijken in Berkhout? Via de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Pure Energie en Engie. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Berkhout prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7511
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2122
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in Berkhout?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Berkhout. Dat loopt uiteen van NLE tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kun je kiezen uit circa 60 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berkhout voor jou is? Geef direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Berkhout, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Berkhout

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Vaste energieprijzen
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Altijd bereikbaar
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Berkhout betreft Liander. Tevens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Koggenland hoort bij gasregio 1. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Berkhout

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Net) nummer: 0229
 • Inwoners: 22471
 • Centrale postcode: 1647
 • Wijk: Westerkoggenland

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7511
 • Stroomtarief kwh: €0,2122
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-berkhout

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Berkhout is dit gemiddeld zo’n 1.245 m3 + 2.772 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie je data zoals soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Berkhout, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Bijv. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Berkhout


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €375 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Berkhout. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Berkhout. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de aankomende energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Vattenfall, Budget Energie + UnitedConsumers. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.vandebron.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Berkhout vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Berkhout en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Berkhout

Bijna alle aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Berkhout. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Berkhout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Koggenland zien we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1647. In de buurt van wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect overstappen.