Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Goorn

Meteen energie vergelijken in De Goorn? Aan de hand van Energiehunter.nl achterhaal je eenvoudig alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Pure Energie en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in De Goorn voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics zoals tarieven en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Koggenland (www.koggenland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7512
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2123
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen De Goorn?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in De Goorn. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot aan Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 60 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Goorn is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van De Goorn, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in De Goorn

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Handige Powerpeers app
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2022)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in De Goorn is Liander. Tevens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Koggenland valt onder gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens De Goorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Koggenland
 • (Regio) nummer: 0229
 • Inwoners: 22471
 • Postcode: 1648
 • Populaire wijk: Westerkoggenland

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7512
 • Stroomtarief kwh: €0,2123
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-de-goorn

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van De Goorn gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.257 m3 en nog eens 2.799 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement vind jij specificaties over herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in De Goorn, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. O.a. www.powerpeers.nl en ook www.allure-energie.nl. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in De Goorn


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan meer dan €305 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaaradvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in De Goorn. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor De Goorn. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Engie, NLE of natuurlijk Vrijopnaam. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.pure-energie.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven De Goorn vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in De Goorn en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in De Goorn

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in De Goorn. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in De Goorn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Koggenland zien we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1648. Wanneer je woont in wijk Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Engie overstappen.