Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Medemblik

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Medemblik? Via Energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle interessante energiebedrijven als bijv. Powerpeers en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Medemblik het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op Energiehunter.nl handige informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,729
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,240
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Medemblik?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Medemblik. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot aanbieders zoals Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 60 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Medemblik is? Geef snel de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Medemblik, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in onze vergelijker vind jij zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Medemblik

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Hoge overstapbonus
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Altijd scherpe acties
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen september 2023)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Medemblik betreft Liander. Bovendien calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Medemblik valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Medemblik

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Regio) nummer: 0227
 • Aantal inwoners: 43725
 • Postcode: 1671
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,729
 • Stroomtarief kwh: €0,240
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-medemblik

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Medemblik ligt dit gemiddeld op 1.208 m3 plus 2.582 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk pakket tref je gegevens als soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Medemblik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.vattenfall.nl en www.leonzeewolde.nl. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Medemblik


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan wel €335 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Medemblik. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Medemblik. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Budget Energie of Clean energie. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Medemblik vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Medemblik en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Medemblik

Tal van maatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Medemblik. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Medemblik vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Medemblik zien we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1670, 1671. In de buurt van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over NLE vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente