Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wervershoof

Op je gemak energie vergelijken in Wervershoof? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je snel en simpel alle interessante aanbieders als Essent en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Wervershoof prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7529
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2140
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wervershoof?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Wervershoof. Dit varieert van GreenChoice tot Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 55 bedrijven. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wervershoof is voor jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze vergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Wervershoof, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in de Energiehunter ontdekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wervershoof

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2022)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Wervershoof heet Liander. Daarnaast hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Medemblik behoort tot gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten over Wervershoof

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • Netnummer: 0228
 • Bewoners: 43725
 • Postcodegebied: 1693
 • Populaire wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7529
 • Stroomtarief kwh: €0,2140
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-wervershoof

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Wervershoof is dat gemiddeld 1.245 m3 & 2.717 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaal kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk je specificaties met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wervershoof, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.nle.nl + www.innovaenergie.nl. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Wervershoof


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan wel €260 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wervershoof. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Wervershoof. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt je aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Zoals Engie, Vandebron of natuurlijk Clean energie. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.mainenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wervershoof vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wervershoof en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Wervershoof

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Wervershoof. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Wervershoof vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Medemblik zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1693. In de buurt van wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Vandebron.