Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwaagdijk-West

Eenvoudig energie vergelijken in Zwaagdijk-West? Door gebruik te maken van onze website vind je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Delta & Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Zwaagdijk-West de laagste prijs hanteert. Tevens lees je via de energievergelijker uitgebreide info over topics als bijv. de overstapservice en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7524
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2135
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas



Welke energieleveranciers zijn er in Zwaagdijk-West?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Zwaagdijk-West. Dat gaat van Pure Energie tot aan Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwaagdijk-West is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Zwaagdijk-West, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter bekijk je gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zwaagdijk-West

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen augustus 2022)

Het aanbod van energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Zwaagdijk-West is Liander. Ook calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Medemblik hoort bij gasregio 1. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Zwaagdijk-West

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • (Regio) nummer: 0228
 • Aantal bewoners: 43725
 • Centrale postcode: 1686
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7524
 • Stroomtarief kwh: €0,2135
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-zwaagdijk-west

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Zwaagdijk-West is dat gemiddeld 1.183 m3 en nog eens 2.582 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk contract zoek je voorwaarden zoals type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zwaagdijk-West, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Denk aan www.vandebron.nl + www.huismerkenergie.nl. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zwaagdijk-West


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan wel €365 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Zwaagdijk-West. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zwaagdijk-West. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt de aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Pure Energie en Leon energie. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zwaagdijk-West vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zwaagdijk-West en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zwaagdijk-West

Veel maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Zwaagdijk-West. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Zwaagdijk-West vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Medemblik bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1685, 1686. In wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je meer en meer extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Engie.