Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oostwoud

Meteen energie vergelijken in Oostwoud? Dankzij de Energiehunter ontdek je supersnel alle relevante aanbieders als Pure Energie en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Oostwoud de beste deal heeft! Voorts vind je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als bijv. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Medemblik (www.medemblik.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7521
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2132
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Oostwoud?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oostwoud. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 60 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostwoud is op dit moment? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Oostwoud, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in onze vergelijker zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oostwoud

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Handige website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen oktober 2022)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Oostwoud heet Liander. Bovendien neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Medemblik valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Oostwoud

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Medemblik
 • Netnummer: 0229
 • Aantal bewoners: 43725
 • Centrale postcode: 1678
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7521
 • Stroomtarief kwh: €0,2132
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-oostwoud

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Oostwoud ligt dat gemiddeld op circa 1.257 m3 + 2.772 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk abonnement tref je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oostwoud, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.nle.nl of natuurlijk www.qwint.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oostwoud


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oostwoud. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Oostwoud. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Pure Energie of natuurlijk Fenor. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.hvcgroep.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oostwoud vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Oostwoud en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oostwoud

Tal van maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Oostwoud. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Oostwoud vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Medemblik kennen we diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1678. In huizenbezitter in wijk Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Vattenfall.