Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Weere

Meteen energie vergelijken in De Weere? Dankzij www.energiehunter.nl doorzoek je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als Essent & Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in De Weere de beste deal heeft! Voorts bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over items als energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Opmeer (www.opmeer.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2022€0,7518
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2022€0,2129
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in De Weere?

We zien nogal wat energieleveranciers in De Weere. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot een speler als Engie, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 45 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke energie-organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Weere is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van De Weere, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in De Weere

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Hoge overstapkorting
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2022)

De beschikbare producten maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in De Weere is Liander. Tevens neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Opmeer maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts De Weere

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Opmeer
 • Regionummer: 0229
 • Inwoners: 11336
 • Postcodegebied: 1662
 • Wijk: Wijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7518
 • Stroomtarief kwh: €0,2129
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-de-weere

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio De Weere ligt dat gemiddeld op circa 1.220 m3 en 2.690 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Van alle pakketten zie jij informatie m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in De Weere, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.delta.nl en ook www.vastelastenbond.nl. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in De Weere


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2022 kan soms wel €330 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in De Weere. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in oktober 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor De Weere. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, Budget Energie of natuurlijk Energie VanOns. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven De Weere vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in De Weere en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in De Weere

Veel leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in De Weere. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in De Weere vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Opmeer zijn er allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1661, 1662, 1663. In huizenbezitter in wijk Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02 kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Powerpeers overstappen.