Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Opmeer

Meteen energie vergelijken in Opmeer? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je moeiteloos alle interessante aanbieders als bijv. GreenChoice & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Opmeer prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je op deze pagina bruikbare info over topics als energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Opmeer (www.opmeer.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,731
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Opmeer?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Opmeer. Dat gaat van NLE tot aan Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opmeer is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Opmeer, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter check jij simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Opmeer

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Altijd bereikbaar
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Eigen account

Wat kost energie in de regio? (Prijzen augustus 2022)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder in Opmeer is Liander. Tevens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Opmeer hoort bij gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Opmeer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Opmeer
 • (Regio) nummer: 0226
 • Aantal bewoners: 11336
 • Postcodegebied: 1716
 • Populaire wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,731
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-opmeer

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Opmeer ligt dat gemiddeld op circa 1.232 m3 plus 2.636 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk abonnement lees jij info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Opmeer, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.nle.nl + www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Opmeer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan ruim €275 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Opmeer. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Opmeer. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de beste aanbieder. Bijv. Vattenfall, GreenChoice en Allure energie. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.oxxio.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Opmeer vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Opmeer en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Opmeer

De meeste organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Opmeer. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Opmeer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Opmeer kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1716. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02 kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Vattenfall augustus 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente