Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heerhugowaard

Gemakkelijk energie vergelijken in Heerhugowaard? Met behulp van onze website vergelijk je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders zoals Essent en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Heerhugowaard prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je op deze website belangrijke info over thema’s als verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heerhugowaard (www.heerhugowaard.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,748
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,231
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn populaire energieleveranciers in Heerhugowaard?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Heerhugowaard. Dat gaat van Budget Energie tot aan Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juni 2023 tellen we ruim 50 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heerhugowaard is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Heerhugowaard, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker detecteer je gemakkelijk een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Heerhugowaard

 • Vattenfall: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Ook voor ZZP’ers
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2023)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Heerhugowaard heet Liander. Tevens heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Heerhugowaard maakt deel uit van de gasregio 1. Dit komt overeen met een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten over Heerhugowaard

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heerhugowaard
 • (Net) nummer: 072
 • Inwoners: 53927
 • Centrale postcode: 1701
 • Populaire wijk: Schrijverswijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,748
 • Stroomtarief kwh: €0,231
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-heerhugowaard

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Heerhugowaard ligt dat gemiddeld op circa 1.208 m3 en 2.609 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij details over type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Heerhugowaard, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.eneco.nl en ook www.qwint.nl. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heerhugowaard


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan tot wel €290 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heerhugowaard. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heerhugowaard. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Engie, Powerpeers en Energieflex. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Heerhugowaard vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Heerhugowaard en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Heerhugowaard

Het merendeel van de leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Heerhugowaard. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Heerhugowaard vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Heerhugowaard onderscheiden we vele acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842. In wijk Schrijverswijk, Schilderswijk, Planetenwijk, Bomen- Recreatiewijk, Heemradenwijk, Edelstenenwijk, Stadshart, Molenwijk, Rivierenwijk, Bedrijventerrein, Butterhuizen, Oostertocht, Zuidwijk, Huygenhoek, Stad van de Zon, De Draai, Broekhorn, De Noord, Buitengebied Noord, ’t Kruis, Buitengebied Zuid kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk details over Eneco vergelijken.