Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stede Broec

Zonder problemen energie vergelijken in Stede Broec? Met behulp van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. GreenChoice en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Stede Broec de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je op deze website nuttige informatie informatie over zaken zoals energieaansluitingen en de slimme meter. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stede Broec (www.stedebroec.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,735
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn goede energieleveranciers in Stede Broec?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Stede Broec. Dat loopt uiteen van NLE tot aan Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In augustus 2022 kan je kiezen uit om en nabij 50 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stede Broec is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Stede Broec, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door de keuzevakjes in de tool zoekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Stede Broec

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Vaste energieprijzen
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen augustus 2022)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Stede Broec is Liander. Daarbij heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Stede Broec vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten over Stede Broec

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Stede Broec
 • (Net) nummer: 0228
 • Bewoners: 21493
 • Postcodegebied: 1616
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,735
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-stede-broec

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Stede Broec bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.171 m3 & 2.744 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk je gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Stede Broec, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.pure-energie.nl + www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Stede Broec


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan soms wel €330 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Stede Broec. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Stede Broec. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Pure Energie + Anode energie. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.huismerkenergie.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Stede Broec vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Stede Broec en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Stede Broec

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Stede Broec. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Stede Broec vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Stede Broec onderscheiden we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1614, 1616. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Wijk 01 kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van Oxxio augustus 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente