Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wormerland

Gemakkelijk energie vergelijken in Wormerland? Via Energiehunter.nl achterhaal je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Vandebron. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wormerland de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en zakelijke energie. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wormerland (www.wormerland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,743
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,254
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Wormerland?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wormerland. Dit varieert van NLE tot een speler als Eneco, er zijn opties bij de vleet. Momenteel is het aanbod ongeveer 55 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wormerland is voor jouw verbruik? Voer direct jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wormerland, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wormerland

 • Vattenfall: Korting tot € 250,-
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Ook modelcontracten
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen januari 2022)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder in Wormerland betreft Liander. Vervolgens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Wormerland valt onder gasregio 1. Dat betekent een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten over Wormerland

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Wormerland
 • (Regio) nummer: 075
 • Bewoners: 15664
 • Centrale postcode: 1546
 • Lokale wijk: Wormer

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,743
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-wormerland

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Wormerland is het gemiddelde verbruik ong. 1.270 m3 en nog eens 2.690 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement lees jij info aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wormerland, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.nle.nl en ook www.fenor.nl. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wormerland


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan meer dan €260 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wormerland. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wormerland. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Essent, Budget Energie of natuurlijk Leon energie. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eon.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wormerland vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wormerland en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wormerland

Bijna alle leveranciers leveren momenteel groene stroom in Wormerland. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Wormerland vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Wormerland zien we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1546. In huizenbezitter in wijk Wormer, Wijdewormer, Jisp kan je vaak met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vattenfall afsluiten in januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente