Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Purmerend

Direct energie vergelijken in Purmerend? Dankzij Energiehunter.nl achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Essent en Energiedirect. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Purmerend de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je op Energiehunter.nl uitgebreide informatie over thema’s als bijv. de netbeheerder en salderen. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Purmerend (www.purmerend.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,733
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,244
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Purmerend?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Purmerend. Van GreenChoice tot Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. In januari 2022 tellen we ruim 60 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Purmerend is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Purmerend, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de tool bekijk jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Purmerend

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Hoge cashback
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Goede klantenservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen januari 2022)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Purmerend heet Liander. Daarbij calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Purmerend hoort bij gasregio 1. Dat draait uit op een toeslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Purmerend

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Purmerend
 • (Regio) nummer: 0299
 • Aantal inwoners: 79889
 • Hoofdpostcode: 1441
 • Populaire wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,733
 • Stroomtarief kwh: €0,244
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-purmerend

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Purmerend is dat gemiddeld 1.257 m3 en 2.690 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder contract lees jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Purmerend, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. O.a. www.delta.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De betreffende maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Purmerend


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €290 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Purmerend. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Purmerend. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, Powerpeers en ook Leon energie. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.qwint.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Purmerend vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Purmerend en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Purmerend

Tal van organisaties bieden ondertussen groene stroom in Purmerend. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Purmerend vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Purmerend kennen we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481. In wijk Centrum, Overwhere, Wheermolen, Gors, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Weidevenne kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Energiedirect januari 2022.