Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gooise Meren

Eenvoudig energie vergelijken in Gooise Meren? Geholpen door Energiehunter.nl vind je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als o.a. Powerpeers en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Gooise Meren voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op deze pagina bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en slimme thermostaten. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gooise Meren (www.gooisemeren.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,742
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gooise Meren?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gooise Meren. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot bijvoorbeeld Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gooise Meren voor jou is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gooise Meren, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels filters in de energievergelijker zoek jij eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gooise Meren

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Altijd scherpe acties
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Gooise Meren is Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Gooise Meren vinden we terug in gasregio 1. Dat betekent een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Gooise Meren

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Gooise Meren
 • Regionummer: 035
 • Aantal bewoners: 56696
 • Centrale postcode: 1400
 • Lokale wijk: Bussum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,742
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-gooise-meren

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Gooise Meren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.245 m3 & 2.717 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket achterhaal jij info aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Gooise Meren, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.pure-energie.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gooise Meren


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan ruim €375 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Gooise Meren. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gooise Meren. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Delta en ook Clean energie. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.greenchoice.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gooise Meren vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gooise Meren en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Gooise Meren

Een groot deel van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Gooise Meren. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Gooise Meren vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Gooise Meren kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406. In wijk Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Budget Energie kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente