Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wijdemeren

Op je gemak energie vergelijken in Wijdemeren? Middels onze website doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers als o.a. NLE en Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wijdemeren voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wijdemeren (www.wijdemeren.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,742
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,253
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Wijdemeren?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wijdemeren. Dat loopt van Vandebron tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In januari 2022 moet je een keuze maken uit ruim 55 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijdemeren is voor jouw verbruik? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Wijdemeren, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de prijzenvergelijker zoek je simpel en snel een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wijdemeren

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Goede overstapbonus
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen januari 2022)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wijdemeren betreft Liander. Daarbij rekent de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Wijdemeren valt in de gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Wijdemeren

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Wijdemeren
 • Regionummer: 035
 • Bewoners: 23275
 • Postcodegebied: 1231
 • Veel gezochte wijk: s-Graveland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,742
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-wijdemeren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Wijdemeren gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.257 m3 en 2.663 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle abonnementen bekijk jij data over type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wijdemeren, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.budgetenergie.nl en ook www.allure-energie.nl. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wijdemeren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan ruim €325 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Wijdemeren. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wijdemeren. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste leverancier. Onder andere Eneco, NLE of natuurlijk Fenor. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wijdemeren vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wijdemeren en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Wijdemeren

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Wijdemeren. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Wijdemeren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Wijdemeren zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1230, 1231. Wanneer je woont in wijk s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Essent afsluiten in januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente