Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Edam-Volendam

Zonder problemen energie vergelijken in Edam-Volendam? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle erkende aanbieders als bijv. Essent & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Edam-Volendam de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Edam-Volendam (www.edam-volendam.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,740
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 460,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Edam-Volendam?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Edam-Volendam. Dit varieert van Vandebron tot aan Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 60 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Edam-Volendam voor jou is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Edam-Volendam, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Edam-Volendam

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Hoge welkomstbonus
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Goede cashback

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen januari 2022)

De voorwaarden van leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder in Edam-Volendam is Liander. Tevens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Edam-Volendam vinden we terug in gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Edam-Volendam

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,740
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-edam-volendam

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Edam-Volendam ligt dat gemiddeld op circa 1.220 m3 en 2.663 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement lees jij gegevens zoals soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Edam-Volendam, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.nl of www.huismerkenergie.nl. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Edam-Volendam


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan meer dan €280 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Edam-Volendam. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Edam-Volendam. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Delta of natuurlijk Energieflex. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energieflex.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Edam-Volendam vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Edam-Volendam en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Edam-Volendam

Bijna alle bedrijven bieden momenteel groene stroom in Edam-Volendam. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Edam-Volendam vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Edam-Volendam zien we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1130, 1131, 1132. Wanneer je woont in wijk Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Pure Energie kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente