Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Purmer

Gemakkelijk energie vergelijken in Purmer? Dankzij deze website tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen zoals Pure Energie & Energiedirect. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Purmer de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je via de energievergelijker handige informatie over items als o.a. tarieven van energie * gas en de slimme meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Edam-Volendam (www.edam-volendam.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) november 2022€0,7473
Gemiddelde stroomtarief (kWh) november 2022€0,2084
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Purmer?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Purmer. Dat gaat van Pure Energie tot Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 55 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Purmer is voor jouw situatie? Voer gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Purmer, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in onze vergelijker zoeken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Purmer

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Groene energie
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Altijd bereikbaar
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen november 2022)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Purmer is Liander. Daarnaast neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Edam-Volendam valt in de gasregio 1. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Purmer

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Edam-Volendam
 • (Regio) nummer: 0299
 • Aantal inwoners: 35465
 • Centrale postcode: 1481
 • Veel gezochte wijk: Edam

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7473
 • Stroomtarief kwh: €0,2084
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-purmer

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Purmer ligt dit gemiddeld op 1.220 m3 + 2.827 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind jij gegevens aangaande type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Purmer, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.oxxio.nl of www.leonzeewolde.nl. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Purmer


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in november 2022 kan ruim €350 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Purmer. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in november 2022 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Purmer. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste leverancier. Bijvoorbeeld Vattenfall, Powerpeers en ook Innova energie. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Purmer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Purmer en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Purmer

Het gros van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Purmer. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Purmer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Edam-Volendam zien we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1481. Als inwoner van wijk Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede kan je soms extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Vattenfall november 2022.