Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hobrede

Gemakkelijk energie vergelijken in Hobrede? Geholpen door de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Powerpeers & Engie. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hobrede het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op onze website praktische info over thema’s als bijv. energiebelastingen en zakelijke energie. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Edam-Volendam (www.edam-volendam.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) november 2022€0,7472
Gemiddelde stroomtarief (kWh) november 2022€0,2083
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Hobrede?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Hobrede. Dit varieert van Powerpeers tot en met Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 40 aanbieders. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hobrede is die past bij jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Hobrede, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hobrede

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Ook zakelijk mogelijk
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Uitstekende klantenservice
 • Delta: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen november 2022)

De producten van energie-aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Hobrede betreft Liander. Bovendien rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Edam-Volendam valt onder gasregio 1. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Hobrede

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7472
 • Stroomtarief kwh: €0,2083
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-hobrede

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Hobrede is dat gemiddeld 1.208 m3 & 2.799 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal kan het uit om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk pakket vind jij data aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hobrede, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.vandebron.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hobrede


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in november 2022 kan tot wel €340 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Hobrede. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in november 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hobrede. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de aanstaande energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Vattenfall, GreenChoice en ook Vrijopnaam. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.delta.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hobrede vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hobrede en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Hobrede

Veel energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Hobrede. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hobrede vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Edam-Volendam kennen we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1477. In de buurt van wijk Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede kan je soms heel gunstig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Essent november 2022.