Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schardam

Zonder problemen energie vergelijken in Schardam? Dankzij onze vergelijker achterhaal je supersnel alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Schardam het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op deze website nuttige informatie informatie over items als bijvoorbeeld de netbeheerder en handige bespaartips. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Edam-Volendam (www.edam-volendam.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) november 2022€0,7471
Gemiddelde stroomtarief (kWh) november 2022€0,2082
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleverancier kiezen in Schardam?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schardam. Dit loopt van Pure Energie tot Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 45 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke energieleveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schardam is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Schardam, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de energievergelijker check je probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Schardam

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Scherpe korting
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Scherpe korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen november 2022)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Schardam heet Liander. Eveneens heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Edam-Volendam hoort bij gasregio 1. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Schardam

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7471
 • Stroomtarief kwh: €0,2082
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-schardam

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Schardam ligt dat gemiddeld op circa 1.196 m3 en 2.772 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder pakket lees jij details zoals type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Schardam, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.powerpeers.nl + www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Schardam


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in november 2022 kan tot wel €335 bonus betekenen. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Schardam. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in november 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Schardam. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Vattenfall, Pure Energie of Energie VanOns. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je betreffende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.leonzeewolde.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schardam vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schardam en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Schardam

Veel energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Schardam. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Schardam vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Edam-Volendam zien we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1476. Als inwoner van wijk Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook NLE vergelijken.