Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Amsterdam

Zonder problemen energie vergelijken in Amsterdam? Middels onze vergelijker vind je gemakkelijk alle grote maatschappijen zoals Delta & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Amsterdam het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op onze website belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amsterdam (www.amsterdam.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,730
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,213
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Amsterdam?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Amsterdam. Van NLE tot aanbieders zoals Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 60 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amsterdam is op dit moment? Voer direct de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Amsterdam, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de energievergelijker vind je zonder problemen een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Amsterdam

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Amsterdam heet Liander. Ook neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Amsterdam valt onder gasregio 1. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Amsterdam

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Amsterdam
 • (Regio) nummer: 020
 • Inwoners: 833624
 • Postcodegebied: 1001
 • Lokale wijk: Burgwallen-Oude

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,730
 • Stroomtarief kwh: €0,213
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-amsterdam

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Amsterdam ligt dat gemiddeld op circa 1.208 m3 & 2.663 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zoek jij details zoals soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Amsterdam, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Denk aan www.budgetenergie.nl of www.innovaenergie.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Amsterdam


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Amsterdam. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In de regel worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Amsterdam. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt de geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe maatschappij. Zoals Essent, GreenChoice en Huismerk energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.leonzeewolde.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Amsterdam vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Amsterdam en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Amsterdam

Tal van organisaties leveren ondertussen groene stroom in Amsterdam. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Amsterdam vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Amsterdam kennen we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183. Wanneer je woont in wijk Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt/Lastage, Haarlemmerbuurt, Jordaan, De Weteringschans, Eesperbuurt/Plantage, Oostelijke Eilanden/Kadijken, Estelijk Havengebied, Bedrijventerrein Sloterdijk, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Staatsliedenbuurt, Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Overtoomse Sluis, Vondelbuurt, Zuidas, Oude Pijp, Nieuwe Pijp, Zuid Pijp, Eesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt West, Indische Buurt Oost, Oostelijk Havengebied, Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, IJburg West, Sloterdijk, Landlust, Erasmuspark, De Kolenkit, Geuzenbuurt, Van Galenbuurt, Hoofdweg e.o., Estindische Buurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Llemspark, Museumkwartier, Stadionbuurt, Apollobuurt, IJburg Oost, IJburg Zuid, Scheldebuurt, IJselbuurt, Rijnbuurt, Frankendael, Middenmeer, Betondorp, Omval/Overamstel, Prinses Irenebuurt e.o., Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf, Kadoelen, Aterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Aterland, Elzenhagen, Chassébuurt, Slotermeer-Noordoost, Slotermeer-Zuidwest, Geuzenveld, Eendracht, Lutkemeer/Ookmeer, Osdorp-Oost, Osdorp-Midden, De Punt, Middelveldsche Akerpolder, Slotervaart Noord, Overtoomse Veld, Estlandgracht, Sloter-/Riekerpolder, Slotervaart Zuid, Buitenveldert-West, Buitenveldert-Oost, Amstel III/Bullewijk, Bijlmer Centrum (D,F,H), Bijlmer Oost (E,G,K), Nellestein, Holendrecht/Reigersbos, Gein, Driemond kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie prijzen.