Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Marne

Direct energie vergelijken in De Marne? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Delta en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in De Marne de beste deal heeft! Tevens vind je op onze website uitgebreide info over onderwerpen zoals de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:De Marne (www.demarne.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,712
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,247
Gemiddeld verbruik:1.552 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in De Marne?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in De Marne. Dat loopt van Pure Energie tot en met Energiedirect, de keuze is enorm. In december 2019 heb je de keuze uit zo’n 60 leveranciers. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Marne is voor jouw situatie? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van De Marne, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via filteren in de energievergelijker vind jij zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in De Marne

 • Nuon: Scherpe korting
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Diverse looptijden
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder in De Marne is Enexis. Ook neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente De Marne valt in de gasregio 4. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00 per M3.

Feiten over De Marne

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: De Marne
 • Regionummer: 0595
 • Inwoners: 10101
 • Postcodegebied: 9966
 • Wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,712
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.552 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-de-marne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom De Marne is het gemiddelde verbruik ong. 1.552 m3 en 2.619 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder abonnement bekijk jij data m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in De Marne, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.nle.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in De Marne


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan wel €310 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in De Marne. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor De Marne. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, GreenChoice + Vrijopnaam. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven De Marne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in De Marne en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in De Marne

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in De Marne. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in De Marne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente De Marne zien we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9963, 9966. Als bewoner van wijk Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03 kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Groningen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Vandebron vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente