Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Achtkarspelen

Op je gemak energie vergelijken in Achtkarspelen? Via de energievergelijker check je supersnel alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Powerpeers en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Achtkarspelen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op deze website nuttige info info over topics zoals tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Achtkarspelen (www.grootegast.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,711
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.488 m3 en 2.534 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Achtkarspelen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Achtkarspelen. Dit loopt van Powerpeers tot Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 60 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Achtkarspelen is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Achtkarspelen, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij simpel en snel een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Achtkarspelen

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Hoge overstapbonus
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Achtkarspelen betreft Liander. Daarbij hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Achtkarspelen maakt deel uit van de gasregio 4. Dat betekent een bijdrage van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Achtkarspelen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,711
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.488 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.534 kWh
energie-vergelijken-achtkarspelen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Achtkarspelen ligt dit gemiddeld op 1.488 m3 & 2.534 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk pakket bekijk je info aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Achtkarspelen, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Achtkarspelen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €265 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Achtkarspelen. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Achtkarspelen. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Energiedirect, Powerpeers en ook Vrijopnaam. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). De betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.pure-energie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Achtkarspelen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Achtkarspelen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Achtkarspelen

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Achtkarspelen. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Achtkarspelen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Achtkarspelen kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9873. In en rondom wijk Noord, Centrum, Zuid kan je soms zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Friesland volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Budget Energie pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente