Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Appingedam

Gemakkelijk energie vergelijken in Appingedam? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als Pure Energie & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Appingedam de scherpste prijs kan bieden. Daarbij bekijk je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Appingedam (www.appingedam.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,711
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,246
Gemiddeld verbruik:1.536 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn goede energieleveranciers in Appingedam?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Appingedam. Dat gaat van Budget Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Appingedam is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Appingedam, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de tarievenvergelijker vind jij moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Appingedam

 • Nuon: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Appingedam is Enexis. Bovendien neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Appingedam vinden we terug in gasregio 4. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00 per M3.

Facts and figures Appingedam

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Appingedam
 • (Regio) nummer: 0596
 • Bewoners: 12001
 • Centrale postcode: 9901
 • Populaire wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,711
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-appingedam

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Appingedam is dat gemiddeld 1.536 m3 & 2.592 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder pakket zoek jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Appingedam, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Zoals www.eneco.nl of natuurlijk www.anode.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Appingedam


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan tot wel €350 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Appingedam. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Appingedam. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Nuon, NLE en Energie VanOns. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Appingedam vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Appingedam en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Appingedam

Bijna alle organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Appingedam. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Appingedam vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Appingedam zien we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9900, 9901, 9902, 9903. In wijk Wijk 00 kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Budget Energie vergelijken.