Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eemsmond

Meteen energie vergelijken in Eemsmond? Met behulp van onze vergelijker check je supersnel alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Essent & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Eemsmond het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je via de Energiehunter waardevolle info over items als o.a. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Eemsmond (www.eemsmond.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,714
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,249
Gemiddeld verbruik:1.584 m3 en 2.673 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 480,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Eemsmond?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Eemsmond. Dit varieert van Pure Energie tot Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 50 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke energie-aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eemsmond voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Eemsmond, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eemsmond

 • Nuon: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Focus op de klant
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2019)

De producten van gas & stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Eemsmond betreft Enexis. Daarnaast calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Eemsmond valt onder gasregio 4. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00 per M3.

Informatie over Eemsmond

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Net) nummer: 0596
 • Aantal inwoners: 15815
 • Centrale postcode: 9984
 • Populaire wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,714
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.584 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.673 kWh
energie-vergelijken-eemsmond

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Eemsmond gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.584 m3 en 2.673 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal jij data aangaande soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Eemsmond, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.eneco.nl + www.energieflex.nl. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eemsmond


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan soms wel €300 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Eemsmond. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Eemsmond. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals Engie, Delta of natuurlijk E-on. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.qwint.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Eemsmond vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Eemsmond en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Eemsmond

Veel energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Eemsmond. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Eemsmond vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Eemsmond onderscheiden we allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9979, 9984. Als bewoner van wijk Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04 kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook NLE vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente