Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Diemen

Zonder problemen energie vergelijken in Diemen? Geholpen door de Energiehunter check je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als o.a. Essent en Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Diemen de laagste prijs biedt. Ook tref je op deze website waardevolle info over zaken zoals leveranciers en info over duurzame energie. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diemen (www.diemen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,738
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Diemen?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Diemen. Dat loopt uiteen van NLE tot een speler als Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 55 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diemen is voor jouw situatie? Voer gelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Diemen, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker check je zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Diemen

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen januari 2022)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Diemen heet Liander. Tevens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Diemen maakt deel uit van de gasregio 1. Dat betekent een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Informatie over Diemen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Diemen
 • Regionummer: 020
 • Inwoners: 26840
 • Postcode: 1111
 • Populaire wijk: Diemen-Zuid

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,738
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-diemen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Diemen ligt dit gemiddeld op 1.196 m3 + 2.609 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle grote aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Diemen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.oxxio.nl en ook www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Diemen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan ruim €305 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Diemen. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Diemen. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de gekozen gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Vattenfall, Vandebron + Fenor. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.qwint.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Diemen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Diemen en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Diemen

Het merendeel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Diemen. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Diemen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Diemen bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1110, 1111, 1112, 1113. Wanneer je woont in wijk Diemen-Zuid, Diemen-Centrum, Diemen-Noord kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Engie kosten.