Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Waterland

Op je gemak energie vergelijken in Waterland? Dankzij Energiehunter.nl check je overzichtelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan GreenChoice en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Waterland de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je op onze website handige informatie over thema’s zoals tarieven en slimme thermostaten. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waterland (www.waterland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,740
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waterland?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Waterland. Dit varieert van Delta tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 60 bedrijven. Zij gebruiken allen het netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Weten welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waterland is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Waterland, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaal je simpel en snel een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waterland

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Online account
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen januari 2022)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Waterland betreft Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Waterland is ingedeeld in gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Waterland

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Waterland
 • Netnummer: 020
 • Aantal inwoners: 17304
 • Postcode: 1153
 • Lokale wijk: Monnickendam

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,740
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-waterland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Waterland is het gemiddelde verbruik ong. 1.232 m3 en nog eens 2.609 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder contract vind je info over soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Waterland, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Onder andere www.greenchoice.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Waterland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan wel €375 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waterland. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Waterland. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Vandebron en ook Fenor. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels Energiehunter.nl ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vattenfall.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Waterland vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Waterland en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Waterland

Tal van bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Waterland. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Waterland vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Waterland zijn er verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1153. In wijk Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Check ook Powerpeers januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente