Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hilversum

Direct energie vergelijken in Hilversum? Met behulp van onze website doorzoek je eenvoudig alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Powerpeers en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hilversum de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als bijv. gastarieven en info over duurzame energie. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hilversum (www.hilversum.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hilversum?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Hilversum. Dat gaat van Pure Energie tot Vattenfall, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hilversum is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hilversum, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de Energiehunter bekijk je eenvoudig een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hilversum

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen januari 2022)

De beschikbare producten energiebedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hilversum is Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Hilversum valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten over Hilversum

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Hilversum
 • (Regio) nummer: 035
 • Inwoners: 87830
 • Postcodegebied: 1201
 • Populaire wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,750
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-hilversum

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Hilversum is dat gemiddeld 1.232 m3 & 2.663 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk contract bekijk je data als herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Hilversum, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.powerpeers.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hilversum


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan wel €310 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Hilversum. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hilversum. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Vandebron of Energie VanOns. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.innovaenergie.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hilversum vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hilversum en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hilversum

De meeste bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Hilversum. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hilversum vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Hilversum zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403. In de buurt van wijk Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook Engie vergelijken.