Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Amstelveen

Gemakkelijk energie vergelijken in Amstelveen? Middels Energiehunter.nl check je supersnel alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Amstelveen de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je op deze pagina uitgebreide info over topics als o.a. het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amstelveen (www.amstelveen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,729
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,212
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektraNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Amstelveen?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Amstelveen. Dat gaat van Powerpeers tot Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amstelveen voor jou is? Geef moeiteloos de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Amstelveen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de vergelijkingstool achterhalen jullie probleemloos een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Amstelveen

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen januari 2022)

De voorwaarden van leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Amstelveen betreft Liander. Bovendien gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Amstelveen is ingedeeld in gasregio 1. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Amstelveen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Amstelveen
 • (Regio) nummer: 020
 • Aantal bewoners: 88602
 • Hoofdpostcode: 1181
 • Veel gezochte wijk: Amstelveen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,729
 • Stroomtarief kwh: €0,212
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-amstelveen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Amstelveen ligt dat gemiddeld op circa 1.196 m3 en 2.636 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie jij info m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Amstelveen, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.essent.nl of www.energieflex.nl. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Amstelveen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan soms wel €310 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder vind je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Amstelveen. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Amstelveen. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Vandebron en ook E-on. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.allure-energie.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Amstelveen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Amstelveen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Amstelveen

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Amstelveen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Amstelveen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Amstelveen bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432. In huizenbezitter in wijk Amstelveen kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk info van GreenChoice prijzen.