Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ouder-Amstel

Eenvoudig energie vergelijken in Ouder-Amstel? Met behulp van onze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn GreenChoice en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Ouder-Amstel de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via de energievergelijker bruikbare info over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ouder-Amstel (www.ouder-amstel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,732
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.663 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Ouder-Amstel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ouder-Amstel. Dit loopt van Vandebron tot aanbieders zoals Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 55 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ouder-Amstel is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ouder-Amstel, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de tool ontdekt men moeiteloos een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ouder-Amstel

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Met opties voor salderen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen januari 2022)

De producten van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Ouder-Amstel betreft Liander. Daarbij gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Ouder-Amstel valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Ouder-Amstel

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Ouder-Amstel
 • Netnummer: 020
 • Aantal inwoners: 13411
 • Hoofdpostcode: 1191
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,732
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.663 kWh
energie-vergelijken-ouder-amstel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Ouder-Amstel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.245 m3 en nog eens 2.663 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder pakket check jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Ouder-Amstel, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een mooie korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.eneco.nl en www.allure-energie.nl. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ouder-Amstel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan meer dan €265 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees je 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ouder-Amstel. Dan is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Ouder-Amstel. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aankomende organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste leverancier. Zoals Vattenfall, Vandebron en Energieflex. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De gekozen gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.powerpeers.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ouder-Amstel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ouder-Amstel en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ouder-Amstel

Veel aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Ouder-Amstel. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Ouder-Amstel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Ouder-Amstel onderscheiden we meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1190, 1191. Als inwoner van wijk Wijk 00 kan je meer en meer vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Eneco januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente