Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Almere

Zonder problemen energie vergelijken in Almere? Dankzij Energiehunter.nl tref je probleemloos alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Powerpeers en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Almere de laagste prijs hanteert. Tevens check je op deze website nuttige informatie informatie over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Almere (www.almere.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,725
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,219
Gemiddeld verbruik: 845 m3 en 3.005 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Almere?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Almere. Dit loopt van Delta tot Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 55 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Almere voor jou is? Geef hierna de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Almere, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in onze vergelijker vindt men simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Almere

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Goede welkomstkorting

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Almere is Liander. Bovendien hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Almere valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Almere

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Almere
 • Netnummer: 036
 • Aantal bewoners: 198145
 • Hoofdpostcode: 1301
 • Populaire wijk: Almere

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,725
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 845 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.005 kWh
energie-vergelijken-almere

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Almere bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 845 m3 en 3.005 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk contract lees jij voorwaarden aangaande type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Almere, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een relevante actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.oxxio.nl en www.energieflex.nl. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Almere


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €345 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Almere. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Almere. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Powerpeers en ook UnitedConsumers. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Almere vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Almere en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Almere

Tal van energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Almere. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Almere vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Almere bestaan er tegenwoordig diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363. In huizenbezitter in wijk Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort, Almere Hout, Almere Pampus kan je soms vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Flevoland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Eneco pakketten.