Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blaricum

Snel online energie vergelijken in Blaricum? Met behulp van www.energiehunter.nl check je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Blaricum de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op Energiehunter.nl bruikbare info over zaken zoals onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blaricum (www.blaricum.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,734
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn populaire energieleveranciers in Blaricum?

We zien nogal wat energieleveranciers in Blaricum. Van NLE tot aanbieders zoals Oxxio, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 45 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaricum is voor jouw situatie? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Blaricum, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filteren in onze vergelijker zoek je moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Blaricum

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Vaste energieprijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen januari 2022)

De beschikbare producten aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Blaricum heet Liander. Bovendien heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Blaricum valt onder gasregio 1. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Blaricum

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Blaricum
 • Regionummer: 035
 • Inwoners: 9622
 • Centrale postcode: 1261
 • Lokale wijk: Wijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,734
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-blaricum

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Blaricum ligt dat gemiddeld op circa 1.257 m3 plus 2.772 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zoek je specificaties m.b.t. type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Blaricum, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.vandebron.nl + www.huismerkenergie.nl. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Blaricum


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €340 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Blaricum. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Blaricum. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijv. Energiedirect, GreenChoice + HVC. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Blaricum vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Blaricum en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Blaricum

Veel energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Blaricum. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Blaricum vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Blaricum zien we meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1260, 1261, 1262, 1272. In huizenbezitter in wijk Wijk 00 kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Essent kosten.