Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Huizen

Op je gemak energie vergelijken in Huizen? Geholpen door www.energiehunter.nl ontdek je overzichtelijk alle interessante energieleveranciers als o.a. Essent en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Huizen de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op Energiehunter.nl nuttige info info over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen verschillende contractsoorten. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huizen (www.huizen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,236
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Huizen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Huizen. Dit varieert van Powerpeers tot Vattenfall, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 50 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Liander. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huizen is voor jouw verbruik? Voer snel je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Huizen, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Huizen

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Vaste energieprijzen
 • Budget Energie: Goede klantenservice
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Grip op verbruik en de kosten
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2023)

Het aanbod van maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Huizen is Liander. Daarbij hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Huizen is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een verhoging van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Huizen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Huizen
 • Regionummer: 035
 • Aantal inwoners: 41373
 • Postcodegebied: 1271
 • Populaire wijk: Oude

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,236
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-huizen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Huizen is dat gemiddeld 1.270 m3 en nog eens 2.744 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref je gegevens m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Huizen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.eneco.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. De betreffende energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Huizen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan in sommige gevallen wel €365 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Huizen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Huizen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld Vattenfall, Delta en ook Anode energie. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Huizen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Huizen en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Huizen

Bijna alle organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Huizen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Huizen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Huizen kennen we allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277. Wanneer je woont in wijk Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat kan je soms heel gunstig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook GreenChoice vergelijken.