Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Weesp

Op je gemak energie vergelijken in Weesp? Via onze website doorzoek je moeiteloos alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Delta & Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Weesp prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op deze website bruikbare informatie over thema’s als leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Weesp (www.weesp.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,741
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.245 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Weesp?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Weesp. Dit varieert van Powerpeers tot en met Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weesp is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Weesp, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker ontdek je zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Weesp

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2022)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Weesp heet Liander. Bovendien hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Weesp maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Weesp

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Weesp
 • Netnummer: 0294
 • Inwoners: 18572
 • Centrale postcode: 1381
 • Populaire wijk: Binnenstad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,741
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.245 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-weesp

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Weesp is dit gemiddeld zo’n 1.245 m3 en 2.636 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle contracten achterhaal jij info zoals type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Weesp, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl en www.hvcgroep.nl. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Weesp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan in sommige gevallen wel €280 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Weesp. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Weesp. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Energiedirect, GreenChoice en Main energie. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Weesp vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Weesp en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Weesp

Tal van bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Weesp. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Weesp vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Weesp zijn er nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1380, 1381, 1382, 1383, 1384. Als inwoner van wijk Binnenstad, Zuid, Noord, Hogewey, Aetsveld, Aetsveldsepolder, Oostelijke Vechtoever, Bloemendalerpolder kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook NLE augustus 2022.