Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Uithoorn

Direct energie vergelijken in Uithoorn? Met behulp van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers zoals GreenChoice en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Uithoorn de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Uithoorn (www.uithoorn.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,738
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Uithoorn?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Uithoorn. Van NLE tot Eneco, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 50 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Liander. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uithoorn is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Uithoorn, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Uithoorn

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Hoge cashback

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen augustus 2022)

De producten van gas & stroom organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Uithoorn betreft Liander. Eveneens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Uithoorn vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten over Uithoorn

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Uithoorn
 • Netnummer: 0297
 • Aantal inwoners: 29181
 • Postcodegebied: 1421
 • Veel gezochte wijk: Dorpscentrum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,738
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-uithoorn

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Uithoorn ligt dit gemiddeld op 1.208 m3 & 2.827 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder pakket tref je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Uithoorn, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.pure-energie.nl of www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Uithoorn


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan soms wel €375 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Uithoorn. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Uithoorn. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste aanbieder. Bijv. Vattenfall, Budget Energie + Allure energie. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.pure-energie.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Uithoorn vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Uithoorn en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Uithoorn

Een groot deel van de energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Uithoorn. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Uithoorn vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Uithoorn bestaan er meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1420, 1421, 1422, 1423. Als bewoner van wijk Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Budget Energie augustus 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente